19.04.2021 | Mari Korpela
Kaupallinen yhteistyö: Koivurannan iglut

Tämä yhteistyö on toteutettu syksyllä 2020, mutta blogin muuttaessa uuteen osoitteeseen, siirrän tänne myös muutamia tekstejäni.

Yövyin siis ystäväni kanssa vedessä kelluvassa ja jokea pitkin seilaavassa Koivurannan Iglussa! Yöpyä voi joko laiturissa tai sitten lähteä jokihyppelylle, eli ohjata itse iglu merkitylle yöpaikalle. Arvatkaa vaan ajeltiinko me iglulla pitkin jokea? HELL YES!

Iglun ohjaus oli helppoa

Vähän jännitti ohjata tuommosta paattia pitkin Oulujokea, mutta alkuopastuksessa käytiin ohjeet tarkasti läpi ja ohjaus tapahtui näppärästi kaukosäätimellä. Perämoottoriakin tarvittiin kun mentiin vastavirtaan, ja ylitin kyllä itseni kun siinä perämoottoria käynnistelin ja tankkasin keskellä jokea. Kaikki skenaariot onneksi neuvottiin opastuksessa ja tankkauskin näytettiin ihan kädestä pitäen, minulla ei nimittäin ole sellaista veneilijä-eräilijä-kokemusta entuudestaan, vaikka näytän kyllä aika pesunkestävältä Iglu-veneilijältä!

Yöksi merkitylle yöpoijulle ja aamulla paluumatka laituriin

Iglu siis ohjattiin yöksi merkitylle yöpaikalle, jossa oli poiju johon Iglu kiinnitettiin. Menomatkaan meillä meni 2,5 tuntia, sillä ajeltiin alkujännityksissä aika hiljaa ja mentiin vastavirtaan. Kun saatiin Iglu kiinni yöpoijuun, kuunneltiin musaa, syötiin ja katseltiin maisemia.

Aamulla irtauduttiin poijusta ja lähdettiin ajelemaan takaisin. Paluumatkassa meni vain vajaa tunti, eli se oli paljon nopeampaa menomatkaan verrattuna. Paluumatkan kaatosadekaan ei haitannut, nimittäin alkumatkan köllöttelin sängyllä ja ohjasin Iglun köllötellen perille. Loppuperuuttelussa ”hieman” kastuttiin, mutta olo oli mahtava!

Ekologista ja tasaista matkantekoa

Iglut toimii ekologisesti aurinkosähkön voimalla ja ne liikkuu ihan äänettömästi, toki perämoottoria joutuu ehkä käyttämään jos kovasti tuulee, ja se pörisee. Olin yllättynyt siitä, että Iglu ei keinunut lainkaan, vaikka oli kova tuuli mennessä. Yöpaikassakaan Iglu ei heilunut ollenkaan, eikä muistanut olevansa veden päällä, jos ei vilkaissut ikkunasta ulos.

Huikeat varustelut, mitään ei puuttunut

Me oltiin ottamassa Igluun mukaan kaikkea aina skumppalaseista kaiuttimiin, mutta ei ollut tarvetta, sillä Igluissa on ihan huikeat varustelut! Sieltä löytyy terassi jossa on uimaportaat, sisällä on terdelle nostettava kaasugrilli ja pöytä+tuolit, keittiö astioineen, kaasuhella ja kattilat, kahvintekovehkeet ja kahvit/teet, kaiutin (myös Bluetooth!), kylmäkaappi ruuille, vesihana ja erillinen juomavesi, parisänky ja vessa (joka ei haise!). Iglun seinät ja katto on puoliksi lasia, katon saa kesällä pimeäksi ja seinissä on verhot.

Täydellinen aamu laiturissa

Oli ihan mieletöntä kuunnella musaa ja katsella tähtiä sängyssä loikoillen ystävän kanssa. Aamulla takaisin laituriin palattuamme oli ihan parasta viettää aamupäivä vielä laiturissa Koivurannan saunalautan kupeessa täydellistä aamiaista nautiskellen.

Oon himoinnu päästä igluihin heti kun ne tuli Ouluun, ja nyt mun haave toteutui kun lyötiin omistaja Antin kans kaks viisasta yrittäjä-päätä yhteen ja alettiin yhteistyöhön. Suosittelen todella, aivan huikea kokemus. Pakko päästä uudelleen kesähelteellä, kun voi pulahtaa uimaan suoraan IGLUN terassilta!

♥ Mari

Mari Korpela

Olen kehotaiteilija, verkkokauppias, somevaikuttaja, kehorauhan puolestapuhuja ja nautiskelija. Lopetin häpeämisen ja suorittamisen, hyppäsin oravanpyörästä ja aloin rakentamaan uudenlaista, arvojeni mukaista elämää.

Seuraa somessa

Viimeisimmät kirjoitukset